Стефановић: Битка на Церу - победа малог народа великог срца

БЕОГРАД: Министар одбране Небојша Стефановић поручио је данас, поводом годишњице завршетка битке на Церу, да је то била прва победа савезника у Првом светском рату и то победа коју је извојевао мали народ великог срца.
stefanovic
Фото: Танјуг видео

"На данашњи дан сећамо се давне 1914. године, када је завршена битка на Церу. Тих дана цео свет се дивио храбрости српских јунака и сјајној војној тактици наших великих војсковођа", рекао је Стефановић.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Стефановић је истакао је да је српска војска била одлучна да не устукне пред аустроугарским освајачем, јер је знала да брани своја огњишта и своју отаџбину.

"Битка на Церу није била обична битка - војници су иза себе видели своје куће, окућнице и имања. Храбро и часно пошли су у победу. Ваша дела су бесмртна. Слава јунацима Цера!", рекао је Стефановић.

На Берановцуувари реда" у оквиру Војних игара

Министар одбране Небојша Стефановић рекао је да ће Србија ове године први пут бити један од домаћина Међународних војних игара и да ће се на том такмичењу, у дисциплини "Чувар реда", надметати екипе из шест земаља.

"Припала нам је част да организујемо такмичење војнополицијских јединица. Такмичење ће се састојати од четири фазе - гађање, патрола војне полиције, патролна стаза војне полиције и трка хероја", рекао је Стефановић.

Према речима министра, фазе „патролна стаза" и „трка хероја" одвијаће се на војном полигону "Берановац" уз присуство публике, саопштено је из Министарства одбране.

Стефановић је позвао грађане да следеће недеље дођу на свечано отварање на Тргу српских ратника у Краљеву, које почиње у 20 часова.

У току су завршне припреме за такмичење, које ће се одржати од 30. августа до 3. септембра, а на којем ће бити представници војски још четири земље у својству посматрача.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести