Стефановић: Бољи статус војника по уговору

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да је питање статуса војника по уговору једно од важних питања које жели да реши и унапреди.
vojska vojnici
Фото: Youtube Printscreen

Заједно са колегама из Министарства, сваког дана напорно радим на томе да нађем решење којим би ови људи имали чврсту гаранцију останка у војсци и надам се да ћемо ускоро моћи да представимо модел којим ће они бити задовољни. За нас је војник најважнији, јер су војници снага војске и њен најважнији ресурс, рекао је Стефановић за Танјуг.

Он је истакао да ће од данас и војници по уговору моћи да подижу стамбене и друге кредите код банке "Поштанска штедионица".

Данас могу да их обрадујем споразумом које је Министарство одбране постигло са ''Поштанском штедионицом'', а којим се војницима по уговору омогућава да подигну стамбене кредите, ауто кредите и другу врсту кредита до 40.000 евра, а што такође имају могућност и други запослени на неодређено време, прицизирао је Стефановић.

Он је истакао да је то само први корак у подизању стандарда војника и свих припадника Министарства одбране.

Важно ми је да сваког дана тражимо и изналазимо нова решења којима бисмо подигли стандард свих запослених и омогућили бољи стандард свим војницима и припадницима Министарства одбране, рекао је Стефановић.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести