Стефановић: Јединице КоВ увежбане и савремено опремљене

НИШ: Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас јединице Копнене војске у касарни “Мија Станимировић” у Нишу.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

Министар Стефановић је, том приликом, поручио да су наши војници, подофицири, официри оспособљени и припремљени за извршење сваког задатка у циљу одбране наше земље, али и опремљени најсавременијим средствима од "Нора Б-52", БОВ КИВ-а до тенкова Т-72МС и оклопних возила БРДМ 2МС, саопштило је Министарство одбране.

„Драго ми је да овде у Нишу у нашој Копненој војсци могу да видим колико су оспособљени и припремљени наши војници, подофицири, официри за извршење сваког задатка у циљу одбране наше земље и колико умеју да користе сва средства која је наша држава набавила за нашу војску. Они су овладали свим системима и подсистемима које имају на савременим оруђима и оружјима и могли сте да видите и када се ради о „Нори“, БОВ КИВ-у, тенку Т-72МС или БРДМ 2МС или било ком другом средству, као и о подсистемима који се налазе у овим возилима и оруђима, колико су ови људи увежбани и спремни и колико смо убрзали рад наших посада”, рекао је Стефановић.

Резултат тога, рекао је министар одбране, јесте ефикасније извршење додељених задатака.

„Данас, све оно што смо некада могли за, да кажем, десетине минута можемо да урадимо у минутима и десетоструко убрзамо припрему за њихов излазак, а то значи и ефикасније извршење тих задатака. Хоћу да похвалим све људе у Копненој војсци, од команданта генерала Симовића до наравно сваког од извршилаца и послужилаца ових оруђа, и да се захвалим и старешинама који раде овде и који заиста чине све да наши војници буду и спремни и способни и да својим примером покажу нашим војницима како се воли наша земља. Још једном хвала свима на огромном раду и ми ћемо се трудити наравно да и кроз повећања плата, али и кроз набавке новог наоружања да покажемо колико ценимо њихов рад”, рекао је министар Стефановић.

Током данашње посете командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић упознао је министра Стефановића о стању у јединицама Копнене војске.

Министар одбране обишао је и део новоуведених средстава у јединице Копнене војске међу којима су и самоходна топ-хаубицу 155 мм Нора-Б52, БОВ КИВ, универзална покретна артиљеријска рачуначка станица УПАРС, тенк Т-72МС и оклопни извиђачки аутомобил БРДМ 2МС.

Министар Стефановић, током посете нишкој касарни разговарао је и са припадницима Копнене војске који су му пренели искуства у раду са новим средствима којима су јединице опремљене.

Обиласку су присуствовали и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић и командант Мешовите артиљеријске бригаде пуковник Дејан Новаковић.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести