Трећи позив младим истраживачима докторских студија

БЕОГРАД: Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је Трећи позив талентованим младим истраживачима - студентима докторских академских студија за укључивање у научно- истраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама.
e
Фото: pixabay.com

Право на учешће имају кандидати са уписаном првом годином докторских академских студија у школској 2019/2020.години, старости до 30 година и са просечном оценом на претходним нивоима студија 9 или вишом.

Позив је отворен до 20. новембра 2019. године и расписује се са критеријумима који омогућавају да се у рад акредитованих научноистраживачких организација укључе најбољи млади истраживачи, наводи се у саопштењу Министарства просвете.

Циљ позива је да се младим истраживачима пошаље порука да за њих има места у научној заједници, да остану у земљи и да у Србији постижу запажене научне резултате.

Први позив талентованим младим истраживачима био је у марту 2018. године када је од 1.000 младих истраживача укључено 881 на научноистраживачке пројекте.

По Другом позиву који је објављен у новембру 2018. године, било је планирано укључење 100 младих истраживача, али је због великог интересовања позив проширен на 300 младих истраживача.

До сада је по овом позиву на научне пројекте који су у току укључено 298 младих истраживача. На овај начин министарство ствара услове за останак младих у земљи што ће чинити и у будућности.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести