Троје наставника из Србије у трци за најбољег наставника света и милион долара

БЕОГРАД: Троје наставника представљаће Србију на такмичењу "Глобал тичер прајз" (Global Teacher Prize) за најбољег наставника света, која износи милион долара, пише "Блиц".
skolska tabla
Фото: pixabay.com

Како наводи лист, Србију ће на такмичењу представљати наставница српског језика у ОШ “Др Драган Херцог” у Београду Ивана Ковачевић, наставник енглеског језика у ОШ “Стеван Јаковљевић” у Параћину Борко Петровић и учитељ у ОШ “Светозар Маркови'” у Лесковцу Зоран Илић.

Троје наставника добило је и признања за ванпросечна постигнуца у раду и каријери, која су им уручена на свечаности у Привредној комори Србије, у организацији невладиног Удружења за подстицање предузетништва "Живојин Миши'”.

Ово Удружење, које је трећу годину за редом национални партнер глобалне "Варки Фондације" која се бави побољшањем стандарда образовања за сиромашну дацу, изабрало је представнике Србије за такмицење "Глобал тичер прајз".

Комисија је бирала најбоље наставнике на основу критеријума као што су употреба иновативног наставног програма који је инспирисан методама који решавају нове изазове у будућности, лична постигнућа, утицај на заједницу.

"Варки Фондације" прогласиће 50 најбољих едукатора света крајем децембра, а главног победника у марту следеће године у Дубаију.

Уколико се неко од српских наставника пласира у најбољих 50 едукатора, имаће прилику да се бори за награду од милион долара.

Награда је успостављена 2014. године.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести