У Грачаници 4 заражено, апел да се поштују мере

ГРАЧАНИЦА: Из Клиничког центра Приштина у Грачаници саопштено да је корона вирус потврђен код четворо пацијената са те територије, а из општине наводе да заједно са Кризним штабом надлежне службе активно раде на терену и у складу са својим могућностима настоје да зауставе ширење Ковида.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

Кризни штаб општине Грачаница апелује на мештане да појачају личну хигијену, посебно хигијену руку, као и да поштују све раније препоручене мере као што је поштовање социјалне дистанце од 2 метра, саопштено је из општине.

Кризни штаб општине саопштава да је донета одлука о обавезном ношењу маски у затвореном простору што подразумева и ношење маски у трговинама, кафићима затвореног типа као и у свим институцијама и продајним објектима на територији општине Грачаница.

Апел за спровођење редовне дезинфекције и ношење маски посебно је упућен такси превозницима у општини Грачаница.

Екипе јавних служби наставиће наредних дана дезинфекцију установа и јавних површина, саопштено је из Кризног штаба општине Грачаница док ће општинско одељење инспекције појачати своје присуство на терену и проверавати спровођење прописаних мера струке и институција међу грађанима.

Надлежне здравствене институције и општинско руководство улажу огромне напоре да зауставе ширење инфекције. Међутим у борби са вирусом а у циљу очувања здравља нашег становништва и целокупног здравственог система потребна нам је огромна дисциплина наших мештана, угоститеља, трговаца и свих осталих институција, наведено је из Кризног штаба.

Из Кризног штаба подсећају да је на снази и забрана окупљања више од 50 људи.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести