У Прокупљу се води прави рат око места за паркирање, остављају цедуље, прете...

У најезди возила у центру Прокупља све су чешћи озбиљни сукоби између возача и власника кућа испред којих се паркирају возила.
parking AErski
Фото: Dnevnik.rs

Понекад све прерасте у озбиљније сукобе, али су чешће бизарне преписке које се виђају у самом центру града. Тако је на пример недавно забележен случај у улици Генерала Транијеа да су се становници зграде сукобили око једног паркинг места и данима једни другима остављали цедуље на возила.

„Живим у згради, немам возило, али ми је отац дошао у посету из Босне. Паркирао је уредно аутомобил испод зграде, када нас је ујутро дочекала цедуља са смећем набацаним на хауби.Један комшија је некако одлучио да је баш то његово место за паркирање, иако ничим није то утврђено. Покушала сам да му објасним, а онда се у цео случај уплела и његова супруга, те нам је и она оставила цедуљу на аутомобилу. На крају сам замолила оца да паркира даље од зграде, нисма имала снаге да водим ту битку“, казала је Прокупчанка која је заиста била непријатно изненађена оним што је доживела.

Рат навелико траје, па грађани који живе у центур града испред својих дворишта постављају жардињере, камење, столице, канте, само д аби спречили појединце да се паркирају. Онда поред уобичајних знакова које лепе на капије :“Забрањено паркирање“ грађани показују и маштовитост.Тако је у једној од централних улица у граду на капији окачена „озбиљан претња“ : „Забрањено паркирање од 00 до 24 сата. Ни пет минута, ни 30 секунди. Последњи ауто који је био паркиран, још није пронађен!“

„Нико не може да узурпира тротоар, а то се често на жалост чини. Санкције за то су мале, па нико не реагује на опомене“, казали су нам у Градској управи Прокупље.

Како још увек нема већег паркинга, а број возила у граду из године у годину расте, више нико не може да заустави хаос који настаје паркирањем. Пешаци негодују, али су за сада све надлежне институције немоћне да реше проблем. Често су оцртана паркинг места слободна, али је зато тротоар увек заузет.

Према подацима Полицијске управе Прокупље, од почетка године до сада у Прокупљу је регистровано 11. 799 возила. Како град са приградским местима има према бирачким списковима 37. 000 пунолетних грађана, ако одбацимо лица која због старости не могу да возе аутомобиле, испада да сваки други становник има возило. Колико је број возила у прокупљу велик показује и податак да све четири општине Топличког округа имају укупно 24. 311 возила, што значи да на Прокупље иде пола укупног броја возила.

(Прокупље на длану)

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести