У социјалним установама заражено 6 корисника и 8 запослених

БЕОГРАД: Закључно са даном 15.10.2020. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса ковид-19 код 6 корисника и 8 запослених, саопштено је из министарства рада.
gerontoloski centar, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Присуство вируса потврђено је у Установи за децу и младе ''Сремчица'', Београд, Центру за породични смештај и усвојење у Крагујевцу, ОЈ Дневни боравак ''Корнелије Станковић'' при Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Београд, Прихватилишту за ургентну заштиту деце и омладине при Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска, Београд, Градском Центру за социјални рад у Београду, Одељење Звездара, Геронтолошком центру у Крагујевцу, Дому за смештај одраслих и старијих ''Свети Трифун'', Железник, Београд и Дому за смештај одраслих и старијих ''Нанини конаци'', Зрењанин.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 1079, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 428.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести