У Србији сутра хладније са снегом и кишом, до пет степени

БЕОГРАДУ: Србији ће сутра бити облачно и хладно, после подне са слабим снегом на југу и истоку, а понегде се у нижим пределима очекује и киша.
sneg, Dnevnik/Vanja Fifa
Фото: Дневник/В. Фифа

Крајем дана и током ноћи очекује се интензивирање падавина и у свим пределима снег, уз формирање мањег снежног покривача у нижим пределима и повећање висине снега у планинским, саопштио је РХМЗ.

Дуваће слаб до умерен, у кошавском подручју јак ветар, а у Доњем Подунављу и на југу Баната повремено и олујни, источни. Најнижа температура биће од -3 до 1, а највиша од 1 до 5 степени. У Београду ће бити облачно и хладно.

Најнижа температура око нула, а највиша око 2 степена. Увече и током ноћи облачно са снегом, па се очекује формирање мањег снежног покривача, ветар у слабљењу и скретању на североисточни.

Према изгледима времена у наредних седам дана, до 2. фебруара, биће облачно и хладно са снегом, већа количина падавина очекује се у петак. У недељу постепени престанак падавина.

На истоку Србије и понегде у Банату у петак и суботу мешовите падавине - киша и снег. У нижим пределима јужније од Саве и Дунава уз стварање снежног покривача висине од 5 до 15 цм, док ће се у Војводини понегде формирати мањи снежни покривач. На планинама се очекује више снега уз повремену вејавицу. У понедељак суво, а од уторка ново пролазно наоблачење са мешовитим падавинама - киша и снег, на планинама са снегом. До краја периода снег се очекује само у брдско-планинским пределима.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести