Удовичић са представницима омладинских организација

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић одржао је данас састанак са представницима кровних омладинских огранизација и позвао их да мотивишу младе да волонтирају током ванредног стања у Србији због коронавируса.
udoviccich_pok
Фото: Танјуг (Видео)

"Са вашим и нашим искуствима које имамо у омладинском раду видим највећи потенцијал и капитал да можемо да помогнемо друштву. Имали смо заједно искуства током катастрофалних поплава 2014. године. Истина је да је волонтеризам и волонтерски покрет, идеја младих и идеја солидарности победила у целокупном друштву, да су млади показали ниво уједињености, да знамо да се носимо са проблемима када је тешко. Морам да поновим оно што је председник рекао да предаја није опција. Солидарност је наш заједнички циљ и мотив, нешто што морамо да урадимо у нареддом периоду. Наш задатак је да свако кроз своје организације и кроз целокупан секор омладине активира и мотивише младе људе и да направите листу заинтересованих лица која желе да се укључе у волонтеризам", рекао је Удовичић на састанку у Палати Србије.

Удовичић је замолио представнике организација да својим ауторитетом и интегиртиетом ставе на располагање и да буду пример другима, додавши да је његов кабинет на располагању 24 сата за сва питања.

"Ту смо да сви заједно помогнемо колико можемо и да још једном покажемо да систем омладине и спорта, идеја солидарности и обзирности према суграђанима мора да буде јасна порука и јасан циљ, не само овог састанка, већ свега оног што смо урадили и за шта се залажемо. Апелујем да будемо солидарни и да покажемо и старијим грађанима и целокупној нацији да паници нема места, да из овакве једне пошасти дамо свој максимум да угрожимо негативне ефекте који нас очекују", закључио је Удовичић.

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести