УНС: Уручени сертификати 61 стипендисти

НОВИ САД: На Универзитету у Новом Саду су свечано додељени сертификати стипендистима Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника УНС-а у прошлој школској години.
univerzitet ns
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Месечном стипендијом од 15.000 динара Фонд је стипендирао укупно 15 студената у области природно - математичких, техничких, пољопривредних, технолошких, медицинских, економских, правних и хуманистичких наука, као и у области уметности, спорта и интердисциплинарних студија.

Поред свих факултета Универзитета у Новом Саду, средства за стипендије Фонда у претходној школској години обезбедили су и Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, Град Нови Сад, НИС а. д, ДДОР Нови Сад и ЈКП „Информатика“.

Сваке године, крајем октобра, Фонд расписује Конкурс за доделу стипендија.

Право учешћа на Конкурсу имају студенти треће године трогодишњих основних академских студија, треће и четврте године четворогодишњих основних академских студија, мастер академских студија који нису у радном односу и последње три године интегрисаних студија, које се организују у оквиру основних и мастер академских студија УНС-а, чија је просечна оцена најмање девет.

Фонд је од оснивања до сада доделио укупно 1099 стипендија.

Д. Д.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести