УПАЉЕНА ДВА МЕТЕО АЛАРМА ЗА ВИКЕНД Где ће да пржи, а где да грми и сева

Након хладног и олујног времена, у Србији се за викенд поново очекују високе температуре.
1
Фото: Ilustracija Pixabay.com

Максимална температура ће се кретати до 35 степени, а Републички хидрометеоролошки завод је издао и два метеоролошка упозорења на високе температуре, али и понегде са кишом и грмљавином.

У суботу сунчано, у недељу локални пљускови

Временска прогноза предвиђа да ће у суботу бити сунчано, а у недељу се, уз променљиву облачност и кишу очекују локални пљускови с грмљавином средином дана на северу, а после подне и увече понегде и у осталим крајевима, док ће се на југу задржати суво и веома топло.

У данима потом мало свежије, уз смену сунчаних и облачних интервала и локалну појаву кише и пљускова с грмљавином.

Максимална температура ће у већини места бити у интервалу од 26 до 35 степени.

Жути метеоаларм означава да време потенцијално може бити опасно, а у суботу је обележена цела Србија. У овом случају, метеоаларм се односи на високе температуре.

РХМЗ наводи да временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али да је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику.

- Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике, саветује РХМЗ.

Југоисточна Србија је у недељу обележена наранџастим метеоалармом, који се такође односи на високе температуре.

Тај метеоаларм означава да је време опасно, а РХМЗ је појаснио да када је он упаљен, прогнозиране су опасне временске појаве, интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Различито време за различите делове Србије

За остале делове Србије је у недељу упаљен жути метеоаларм, а у зависности од места се односи на различите временске услове.

Тако је за Београд, западну и југозападну Србију, Шумадију и Поморавље упаљен метеоаларм за грмљавину и високе температуре, док је за источну Србију упаљен само за високе температуре.

Бачку, Банат и Срем у недељу, према прогнози РХМЗ-а, очекују киша, грмљавина и високе температуре.

(Курир.рс)

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести