Уручене награде „Златно перо“ Друштва новинара Војводине

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, уручила је данас награде „Златно перо“ које Друштво новинара Војводине (ДНВ), за укупан новинарски ангажман, традиционално додељује сваке године.
Uručene nagrade „Zlatno pero“ Društva novinara Vojvodine Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Уручене награде „Златно перо“ Друштва новинара Војводине Фото: Покрајинска влада

Жири ДНВ је одлучио да „Златно пере“ ове године припадне Аци Драгићевићу, уреднику двојезичног часописа „Дијаспора“ који излази у Стокхолму, Петру Томићу, дугогодишњем новинару у РТВ-у, дописнику Танјуга из Букурешта, уреднику „Дневника“, Илеани Околишан Баба, вишегодишњој уредници музичког програма Радио Новог Сада, Љиљана Булатовић-Медић, бившој новинарки РТС и „Експрес политике“ и Чедомиру Кеци, новинару и оснивачу листа „Моје газдинство“.

Честитајући овогодишњим лауреатима, Милошевићева је рекла да је жири ДНВ очигледно препознао вредност њиховог вишегодишњег професионалног рада и одлучио да га потврди престижним признањем.

„Оно што свакако заслужује похвалу јесте чињеница да ДНВ доделу ове награде није ограничио само на простор наше покрајине или наше земље, јер праве вредности треба да буду препознате и награђене без обзира где се стварају“, додала је Милошевићева.

Фото: Добитници награде „Златно перо“ Друштва новинара Војводине Фото: Покрајинска влада

Осврћући се на однос према новинарским асоцијацијама и јавном информисању у целини, Милошевићева је рекла да тај однос детерминишу искључиво критеријуми професионализма и јавног интереса грађана у тој области и да ће то бити критеријуми који ће бити доминантни и у времену које долази.

У име награђених на, како је рекао, једној од најпрестижнијих новинарских награда код нас, захвалио је Чедомир Кецо, док је у име ДНВ присутне поздравио председник те новинарске асоцијације Петар Кочић.

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести