Уз пут Братунац-Поточари фотографије убијених Срба, БиХ медији: Провокација

БРАТУНАЦ: Уз регионални пут Братунац-Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом рату у БиХ.
1
Фото: Youtube Printscreen

Начелник братуначке општине Срђан Ранкић рекао је за агенцију Срна да су фотографије поставили чланови породица погинулих уз његову сагласност и подршку с циљем да се укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао.

"Прошло је 30 година а нико није одговарао за 3.267 убијених Срба од којих је скоро половина било цивила који су убијени у својим кућама и двориштима. На овај начин желимо да укажемо да за убијене Србе нема земаљске правде", казао је Ранкић.

Он је додао да су фотографије убијених Срба постављене да их виде међународни представници када буду долазили на комеморацију настрадалим бошњачким војницима у Поточарима 11. јула.

"Редовно долазе на ову комеморацију, иако се ради о погинулим војницима док се не интересују за српске цивилне жртве. Можда ће ове фотографије изазвати нечију савест и реакцију да се запита како је могуће да за толико убијених нико није одговарао", рекао је Ранкић.

Већина медија у Федерацији БиХ о овом догађају је известила као о провокацији. Наиме, ови медији су навели да се ради о провокацији јер је реч о фотографијама припадника Војске Републике Српске који су наводно чинили злочине у Сребреници. То је данас централна тема у Федерацији.

Овакву вест, наиме, да се ради о провокацији Срба намењеној Бошњацима, пренели су и поједини медији у Србији.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести