Вучевић: Доградња ПИО Фонда у Новом Саду у првих пет инвестиција

Око 95 одсто радова на доградњи Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО Фонд) у Новом Саду је завршено, уложено је 600 милиона динара, а објекат ће у потпуности бити готов крајем септембра или почетком октобра.
pio3
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

“Ово је по вредности сигурно у првих пет инвестиција у граду. Пре нешто више од годину дана смо обишли градилиште када је било свега три одсто изграђено, данас смо на 95 одсто завршеног објекта. Поред короне и свих изазова са којима се суочава цело друштво, вредни неимари и сви који раде на овом пројекту нису стали и све фантастично напредује. Ово ће бити најлепша зграда ПИО Фонда у Србији”, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Он је истакао да ће у новој згради бити обезбеђени најбољи услови за све кориснике, од особа које треба медицински да буду прегледане до оних који подносе захтеве за старосну или инвалидску пензију.

Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

“Овакав објекат у оквиру ПИО Фонда не постоји у целој држави. Најмодернији објекат, видели сте да по први пут имамо два спрата за паркирање са системима лифтова, клацкалица, ово је апсолутно прилагођено и особама са инвалидитетом”, напоменуо је Вучевић.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић нагласила је да овај објекат на симболичан начин показује какав је приступ државе по питању свих аспеката живота и рада њених грађана.

Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

„Ово велелепно здање симбол је исказаног приступа државе Србије када су у питању сви аспекти живота грађана. Корисници ће овде много брже да реализују своја права, запослени ће имати боље услове за рад што ће допринети продуктивности и побољшању квалитета свих услуга. Просторије су прилагођене различитим степенима инвалидитета и здравственим стањима. Врло брзо уследиће отварање нове зграде, а ПИО фонд је и на овом пројекту исказао јаке параметре стабилности. До 2012. године дотација државе за пензије била је 50 посто, а дочекали смо да у мају и јуну за пензионере из категорије запослених нема дотација државе, све се исплаћује из ПИО фонда“, казала је Дарија Кисић Тепавчевић.

„Велика је срећа и понос када видите колико се улаже у државу и колико се чини све да се побољша квалитет живота грађана. Ово велелепно здање показује какав је приступ државе када су у питању сви аспекти живота и рада грађана“, истакла је Кисић Тепавчевић.

Она је додала да је нарочита пажња посвећена просторијама за медицинско вештачење, које ће у потпуности бити прилагођене особама са инвалидитетом и особама са различитим поремећајима здравља.

„Морам да подсетим да је 2012. године укупан проценат дотација из буџета за пензије био скоро 50 одсто, а дочекали смо време да у мају и јуну нема уопште дотација из буџета“, предочила је Кисић Тепавчевић.

Заменик директора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО Фонд) Реља Огњеновић истакао је да је, уз све проблеме, подземне воде и структуру земље, реализација овог пројекта ипак успешна.

Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

“Финансирамо је из сопштвених средстава што је јасан показатељ финансијске стабилности ПИО Фонда, а све то не бисмо могли да приуштимо без јасне политике Владе Србије и отварања нових радних места. Од пре два месеца ми више не размишљамо како ћемо исплатити пензије, већ размишљамо о новим инвестицијама, животним стандардном пензионера и свему ономе што можемо да приуштимо нашим корисницима”, нагласио је Огњеновић.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести