Вучевић: Више од пола милијарде уложено у Будисаву

НОВИ САД: Више од 400 милиона динара Град Нови Сад уложио је у области комуналне инфраструктуре у Будисави, а уз инвестиције у сектору образовања и завршетак клуба пензионера, за ово место издвојено је више од пола милијарде динара, истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић приликом обиласка те месне заједнице.
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Он је данас обишао надограђени део вртића “Зека” ПУ “Радосно детињство” и радове на асфалтирању Пионирске улице у Будисави.

“Овим асфалтирањем завршавамо асфалтирање свих улица у Будисави које су у јавном статусу односно које су јавне површине. Остала нам је још Прњаворска, обећао сам једном мештанину да ће и две куће у тој улици, које немају канализацију, добити исту. Покрили смо цело село, само су још те две куће остале. Ту нема економске рачунице, већ само осећаја правде и правичности према свим грађанима”, поручио је Вучевић.

Додао је и да је надоградњом вртића “Зека” то обданиште потпуно проширено са нове четири собе, санитарним чворовима, зборницама.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

“Реновирали смо приземље које је постојало и дуплирали капацитет обданишта што је била потреба Будисаве још 2007. године. Сада вртић може да прими око 150 малишана. Лепа вест је да у том вртићу имате коначно јаслену групу, такође постоје и мешовите групе и група која је на мађарском језику”, рекао је Вучевић, те истакао да се на тај начин води рачуна о мултикултуралности и чињеници да у том насељу живе српска и мађарска заједница.

До сада је, додао је, у Будисави завршена школа, такође и клуб пензионера, дечије игралисте, парохијски односно Светосавски дом, а да је у плану сређивање Ватрогасног дома на главној улици који је некада, напоменуо је градоначелник, био репрезентативно здање Будисаве.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести