Вучић: Помоћ у решавању проблема слепих и слабовидих

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић данас је у разговору са представницима Савеза слепих Србије нагласио да ће државани органи учинити све колико могу да помогну у решавању проблема са којима се слепи и слабовиди суочавају током свакодневног живота.
Stošić i Vučić, Svez slepih Srbije  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

У складу с тим, договорен је заједнички рад на изради закона о уџбеницима који би требало да буде на дневном реду јесењег заседања Скупштине Србије, саопштила је Слузба за сарадњу са медијима председника.Договорено је да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања набави штампаче за Брајеву азбуку која су за штампање књига, часописа и осталих публикација.

Током сусрета, саговорници су се договорили да реше статус библиотеке Савеза слепих као јавне установе, као и статус слабовидих спортиста како би постали део Параолимпијског комитета Србије.Покренута је иницијатива за интензивније запошљавање слепих и слабовидих особа.

Председник Вучић нагласио је да ће се заједничким радом ресорних министарстава рада, здравља, културе, просвете, омладине и спорта и свим осталим министарствима доћи до унапређења положаја, не само слепих и слабовидих особа, већ свих лица са инвалидитетом, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести