Вулин: Уплаћен први део увећане зараде војсци

АЛЕКСИНАЦ:  Министар одбране Александар Вулин каже да је припадницима Војске Србије данас уплаћен први део увећане зараде за девет процената, те подсетио да је и прошле године било увећање за 10 одсто.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/ D. Goll, arhiva

"Ствари се у Војсци Србије мењају на боље", истакао је Вулин током данашњег обиласка обуке припадника 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде у околини Алексинца.После овог повећања, пуковник Војске Србије просечно ће у нето износу добити 999 евра, а 2011. године, подсетио је министар одбране, добијали су 803 евра. 

Такође, потпоручник, најмлађи официр са првим чином и првим дужностима добиће 480 евра, док је 2011. године за то добијао 425 евра. "Наши подофицири, људи који носе нашу војску, такође ће добити значајно увећање. Тако ће заставник прве класе имати 576 евра, док је 2011. године за то добијао свега 428 евра. Времена се мењају и мењају се на боље", истакао је Вулин. 

Према његовим речима, захваљујући политици штедње коју је спроводио председник Александар Вучић у време када је био председник Владе, данас могу да се повећавају зараде војницима, као и да се улаже у развој војске. 

"Сви припадници Војске Србије могу да буду сигурни да када су везали свој живот за Војску Србије да ће живети боље и они и њихове породице, као и да ће се борба за њихов животни стандард наставити. Да ли је то довољно? Наравно да није, али да ли ћемо радити на томе - хоћемо, баш као што се види да се ствари мењају на боље", закључио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести