Wu-Tang Clan и Махмут Орхан ЗАТВОРИЛИ ЕXIТ

НОВИ САД:  Популарна америчка реп и хип хоп група “Wu-Tang Clan” обележила је синоћ последње, четврто вече на 23. издању Exit фестивала на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, пред неколико десетина хиљада фанова.
egzit exit fifa
Фото: Дневник/ В. Фифа

Цело вече је било посвећено реп и хип хоп жанру, јер се слави златни јубилеј - 50 година од настанка хип хоп музике.

На Главној бини смењивали су се многи домаћи и регионални представници овог правца, од музичарке Там, преко тандема Ајс Нигрутин - Смоке Мардељано, глумца Виктора Савића са музичким именом Њез, до америчког двојца “Onyx”.

Концерт реп и хип хоп колектива “Wu-Tang Clan” окупио је највише људи финалне ноћи на Еxitu, а наступ су почели са пола сата закашњења, али је публика стрпљиво чекала старт шоу програма. Увод у свирку био је у виду одломка обраде хита “Банг Банг (My Baby Shot Me Down)” Ненси Синатре, да би онда наставили жестоко са првим делом свог хита “Clan in da Front”, чији ће други део отпевати - одреповати касније током ове музичке вечери.

Хип хоп група и права атракција основана је 1992. године на Стејтен Ајленду у држави Њујорк (САД), а њихови чланови су познати репери - RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, а био је и Ol’ Dirty Bastard, веран овој причи све до смрти 2004. године.

 Бенд се сматра за један од највећих и најутицајнијих хип хоп састава у историји овог жанра, који су популаризали источну обалу САД у погледу развоја хардкор хип хоп стила, тако да је њихов концерт синоћ, први пут у нашој земљи, био понајвише за искрене љубитеље овог жанра.

Музичари из “Wу Танга” су анимирали публику, нису се либили ни оштрих речи да

 Након америчких репера “Wu Tang Clan”, Главну бину су преузели ди-џеј двојац Димитри Вегас и Like Mike, као и турски продуцент Махмут Орхан.

 Тиме је спуштена завеса на 23. Еxит, који је обележио повратак британског техно рејв бенда “The Prodigy” четири године након смрти непрежаљеног члана Кита Флинта, холандски симфо метал састав “Epica”, шведски рок панкери “Viagra Boys”, амерички електро дуо “Sofi Tukker”. И ове године био је велики број ди-џеј извођача, а кроз капије Петроварадинске тврђаве током четири дана прошло је, како је и предвиђено, око 200.000 посетилаца.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести