Захлађење с кишом и суснежицом

Стиже нам прво, право захлађење...
kisovito, Tanjug/Bojan Stekić
Фото: Танјуг/Бојан Стекић

НОВИ САД: Захлађење са пролазном кишом и суснежицом, али и краткотрајним сунчаним интервалима. Дуваће умерен северозападни ветар. Притисак испод нормале. Јутарња температура 5, а минимална на крају дана 2 степена.

ВОЈВОДИНА: Захлађење са пролазном кишом и суснежицом, а на врху Фрушке Горе са влажним снегом. Мало ће бити падавина током дана, а облачност променљива и краткотрајни сунчани интервали. Поподне би било претежно суво. Дуваће умерен до појачан северни и северозападни ветар. Притисак испод нормале. Јутарња температура 4, максимална 9 степени.

СРБИЈА: Захлађење са кишом, која прелази у суснежицу и снег крајем дана на западу и у централним крајевима Србије. Облачност ће бити променљива током дана, па су могући и краткотрајни сунчани интервали. Дуваће умерен северни и северозападни ветар. Притисак испод нормале. Јутро ће бити топлије од вечери због захлађења током дана. Јутарња температура 5, максимална 12  степени.

НАРЕДНИХ ДАНА: У уторак ујутру ће осванути први снег у западној, централној и јужној Србији. На северу суво и слаб мраз ујутру, а током дана уз сунчане интервале. Поподне престанак падавина. У среду ујутру мраз у већини предела, а током дана сунчани периоди и мањи пораст дневне температуре. У четвртак топлије уз јужни ветар и сунчане интервале, а крајем дана наоблачење. У петак захлађење са кишом, а на планинама са снегом.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА: Задржавају се релативно неповољне биометеоролошке прилике. Опрез се саветује особама са срчаним, цереброваскуларним и респираторним тегобама. Поремећај сна, болови у костима и раздражљивост су могуће метеоропатске реакције. Препоручује се максимална опрезност у саобраћају.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести