Завршени груби грађевински радови на новој згради КЦС

БЕОГРАД: Завршени су груби грађевински радови на изградњи нове зграде Клиничког центра Србије, предстоји реконструкција постојеће куле, да се уради фасада на обе зграде, унутршњи радови, постављање инсталација, опремање. 
lonccar_kcs_11
Фото: Танјуг (Видео)

Планирани рок за завршетак реконструкције КЦС је 6. август 2021. године.

Нова зграда има 12 спратова, груби грађевински радови урађени су 2,5 месеци пре рока, а раднике који су ангажовани на градилишту данас је посетио министар здравља Златибор Лончар.

У новој кули биће смештен Ургентни центар, затим 20 операционих сала, имаће најмање 300 болесничких кревета, 150 кревета интензиовне неге, одељење за ангиографију, одељење нуклеарне медицине, лабораторија.

Предстоје радови на фасади, постављање инсталација - водовод и канализација, електро и машинске инсталације.

Министар здравља је након разговора са радницима рекао да је њихов једини захтев био да не остану без посла и да се одмах настави са радовима на другој фази.

"Нико неће остати без посла, сви ће наставити да раде на фази Б и на осталим фазама", рекао је Лончар и додао да су на реконструкцији КЦС ангажовани радници из Србије.

Министар каже да је са извођачем радова договорено да се до зиме уграде прозори и врата, како би током зиме могли да се раде унутрашњи радови.

Он је подсетио да је завршен КЦ Ниш, али и да ускоро почињу радови на реконструкцији КЦ Војводина и КЦ Крагујевац.

"То је нова димензија Србије. Обећали смо то грађанима Србије, људима који раде у здравству, пацијентима и то остваруијемо. Имаћемо потпуно нова четири клиничка центра", нагласио је министар.

По старом српском обичају за завршетак грубих грађевинских радова припремљен је и ручак за раднике - војнички пасуљ, а они су министра даривали кошуљом.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести