ЗЕП-Зелени: Озбиљно загађен канал између Куле и Врбаса

НОВИ САД: Лева делте Великог бачког канала између Куле и Врбаса загађена је већ три недеље, па житељи трпе оштар, неподношљив смрад, који иритира очи, саопштила је данас Зелена еколошка партија (ЗЕП) - Зелени.
Zagađen kulski kanal Foto: Dnevnik.rs
Фото: Загађен кулски канал Фото: Дневник.рс

На том делу канала живи око 200 особа које су изложене загађењу и изразитом смраду који је нарочито јак током ноћи, наведено је у саопштењум.

Од надлежних се захтева да најхитније пронађу и казне кривца за веома опасно угрожавање животне средине у овом делу Србије и да што пре, на терену, предузму мере како би се отклонили ефекти овог загађења на иригационом каналу.

ЗЕП-Зелени подсећа да ово није први пут да је лева страна делте Великог бачког канала загађена и да се пре неколико месеци десило да је 50 домаћинстава у насељу Мале Провалије било изложено штетним ефектима загађења.

"Посебно забрињава што је - према мишљењу стручњака - вероватно узрочник загађења мешавина абразивних супстанци за испирање замашћених површина, што би био врло опасан отпад, који може да потиче из неколико производних погона у Кули", тврди ЗЕП-Зелени.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести