Грађевина није стала, то ће нам помоћи у опоравку земље

БЕОГРАД: Грађевинарство није стало у време епидемије и то ће нам много помоћи у економском опоравку земље, јер пандемија корона вирус није само здравствена већ и економска криза, изјавила је јутрос потпредседница владе и министарства грађевине Зорана Михајловић.
mihajlovic1, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)
Како каже, градилишта у Србији раде у пуном капацитету.
 
Она је рекла да је министарство дало препоруке свима који су у могућности и имају заштитну опрему да раде, те да нису заустављени како велики инфраструктурни пројекти, тако ни мање рехабилитације путева.
 
"Свима је стало да раде, јер грађевинарство и саобраћај подижу БДП земље. Ради се на великим пројектима, као што су Моравски коридор, изградња ауто-пута од Прељине до Пожеге, од Сремске Раче до Кузмина или обилазнице око Београда, коју сам пре пар дана обишла са амбасадорком НР Кине", рекла је Михајловић гостујући на РТС, саопстило је министарство.
 
Исто тако, раде се и рехабилитације путева, а једна од њих је и деоница од Батроваца до Кузмина, коју смо у време ове кризе завршили, додала је она.
 
Михајловић је подсетила да се радови изводе и на изградњи брзе пруге од Београда до Будимпеште.
 
"Прошле недеље, заједно са председником, обишли смо ово градилиште. На делу од Старе Пазове до Новог Сада, финансијски и конструктивно најтежој деоници, пробијен је тунел Чортановци и гради се најдужи и највећи вијадукт у овом делу Европе. У октобру следеће године од Београда до Новог Сада путоваћемо за 25 минута, брзином од 200 километара на сат", рекла је Михајловић.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести