Антић: Излаз на аутопут преко петље Батајница у априлу

БЕОГРАД: Директор Коридора Србије Александар Антић обишао је радове на петљи Батајница, заједно с представницима извођача радова компаније „Штрабаг“ и стручног надзора „Ептисе“ и рекао да се радови одвијају према планираним роковима и да ће грађани у априлу добити директан излазак на ауто-пут Е-75 и везу са старим новосадским путем.
a
Фото: Tanjug/D. Kujundžić

Петља Батајница, укупне дужине око 3,5 км, повезаће Батајнички булевар и логистички центар за интермодални транспорт, са ауто-путем Е-75.

За нас је ово један од значајнијих пројеката на територији Београда, с обзиром да ће петља Батајница повезати ово насеље са аутопутем и умногоме олакшати свакодневни живот за становнике Батајнице. Радови на овој петљи одвијају се према планираним роковима и грађани ће у априлу 2021. године добити директан излазак на ауто-пут Е-75 и везу са старим новосадским путем, изјавио је Антић.

Петља Батајница је пројекат на који су грађани Батајнице, Нове Пазове, Земуна, Галенике, Угриноваца чекали скоро читаву деценију.

Такође, овај пројекат повезаће ауто-пут Е-75 с логистичким центром за интермодални транспорт.

Интермодални терминал је стратешки пројекат Владе Србије, значајан због повезивања путничког и железничког саобраћаја. У питању је први српски терминал на коме ће се укрштати трасе теретних возова, камиона и бродова. Овде ће се обављати сви логистички послови, као што су шпедиција, складиштење, превоз и царина. Због тога је петља Батајница препозната од стране Владе и председника Вучића као пројекат чија ће изградња допринети ефикаснијем привредном и економском развоју земље, нагласио је Антић, саопштено је из Коридора Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести