Антић: Излаз на аутопут преко петље Батајница у априлу

БЕОГРАД: Директор Коридора Србије Александар Антић обишао је радове на петљи Батајница, заједно с представницима извођача радова компаније „Штрабаг“ и стручног надзора „Ептисе“ и рекао да се радови одвијају према планираним роковима и да ће грађани у априлу добити директан излазак на ауто-пут Е-75 и везу са старим новосадским путем.
a
Фото: Tanjug/D. Kujundžić

Петља Батајница, укупне дужине око 3,5 км, повезаће Батајнички булевар и логистички центар за интермодални транспорт, са ауто-путем Е-75.

За нас је ово један од значајнијих пројеката на територији Београда, с обзиром да ће петља Батајница повезати ово насеље са аутопутем и умногоме олакшати свакодневни живот за становнике Батајнице. Радови на овој петљи одвијају се према планираним роковима и грађани ће у априлу 2021. године добити директан излазак на ауто-пут Е-75 и везу са старим новосадским путем, изјавио је Антић.

Петља Батајница је пројекат на који су грађани Батајнице, Нове Пазове, Земуна, Галенике, Угриноваца чекали скоро читаву деценију.

Такође, овај пројекат повезаће ауто-пут Е-75 с логистичким центром за интермодални транспорт.

Интермодални терминал је стратешки пројекат Владе Србије, значајан због повезивања путничког и железничког саобраћаја. У питању је први српски терминал на коме ће се укрштати трасе теретних возова, камиона и бродова. Овде ће се обављати сви логистички послови, као што су шпедиција, складиштење, превоз и царина. Због тога је петља Батајница препозната од стране Владе и председника Вучића као пројекат чија ће изградња допринети ефикаснијем привредном и економском развоју земље, нагласио је Антић, саопштено је из Коридора Србије.

JS
18.01.2021 • 09:24
Bas da vidim i to cudo.. Godinama je zavrsavate i vec 3x ste je svecano otvarali vi, a ovi pre vas ja mislim 2x. A evo, jos nije zavrsena.
Inace, kada planirate da realizujete taj bulevar koji spominjete jer se vec mogu predvideti dodatne guzve jer bulevar kao ni obilaznica oko Batajnice ne postoje...
EUR/RSD 117.5811
Најновије вести