Антић: Очекујем позитивну оцену ММФ-а

БЕОГРАД: Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је да су резултати из те области које ће бити представљени Мисији ММФ-а добри, у складу са планом финансијске консолидације, и да очекује позитивну оцену.
Aleksandar Antic
Фото: Tanjug

Очекујем позитивну оцену онога што смо радили у претходном периоду, односно, не очекујем негативну оцену ММФ-а, рекао је Антић одговарајући на питање новинара.
Како је додао, надлежни су напорно радили и добро се спремили да представе резултате Мисији ММФ-а са којом би требало да се састану 30. јуна.


Очекујем смањење цене горива    

Постоји методологија по којој нафтне комапније обрачунавају своју цену горива. Узимајући у обзир да је данас цена сирове нафте нешто испод 46 долара по барелу, ја очекујем, у наредних неколико дана, одређену корекцију цене горива у интересу грађана и купаца, рекао је Антић одговарајући на питање да ли се може очекивати пад цене горива.


Велика предност у енергетском сектору је то што је и у процесу реструктурирања ЕПС-а, Србија гаса, а од скора и Ресавице, партнер управо Светска банка, рекао је он.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести