АУТО ПУТ БАР-БОЉАРЕ Градња мостова кад дозволи време

ПОДГОРИЦА: На првој деоници аутопута Бар-Бољаре завршено је 86 одсто радова, тунели су у завршној фази, док се радови на спајању три моста очекују након што то дозволе временске прилике, саопштио је директор ПЈ Аутопут Бар-Бољаре Горан Вујовић.
boljare
Фото: Youtube Printscreen

Вујовић је у Јутарњем програму Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ) саопштио да на данашњи дан имају спојене 34 распонске конструкције мостова.

"Тунели су у завршеној фази, од грубих бетонских грађевинских радова преостала је лева цев тунела Матешево, где је остало неких 100 метара бетонске облоге. На мостовима данас има 17 мостова спојених дуплих, дакле 34 распонске конструкције су спојене и бетониране. Остали су још мостови Тара 2, Увач 4 и Лутово који нису спојени. Лутово се очекује наредних 15-ак дана, а Тара 2 и Увач 4 зависе од температурних промена, очекујем радове у марту, прије тога тешко", рекао је Вујовић.

Говорећи о мосту Морачица, он каже да је било задовољство радити на таквом пројекти који је, како је истакао, "кључни објекат на траси од кога је све зависило".

"Кад је мост спојен свима нам је лакнуло, јер нам је отворен био фронт радова", рекао је Вујовић, уз напомену да је брзина на аутопуту ограничена на 100 км/х.

Временски услови им, како каже, праве велике проблеме на другој половини трасе, где су температурне разлике велике.

"Тамо је већ -15 степени, што отежава радове споља, посебно бетонске радове", истакао је Вујовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести