Банка Поштанска штедионица успешно припојила МТС банку

БЕОГРАД: Процес припајања МТС банке а.д. Банци Поштанска штедионица ушпешно је завршен данас.
Banka Poštanska štedionica Foto: Banka Poštanska štedionica
Фото: Банка Поштанска штедионица Фото: Банка Поштанска штедионица

Поштанска је саопштила да је тако финализован врло интензиван и захтеван процес формално-правног, регулаторног и техничког усклађивања рада обе банке.

"Од данас, сви клијенти МТС банке могу неометано да наставе да користе све производе и услуге које су имали у тој банци, као и додатне бенефите које ће имати коришћењем услуга Банке Поштанска штедионица", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је завршетком процеса настала јединствена банка која ће у наредном периоду умети да у синергијском споју искористи компаративне предности које је свака банка појединачно носила са собом.

Наведено је да Банка Поштанска штедионица има најразвијенију мрежу експозитура широм земље и највећу клијентску базу, а МТС банка модерне дигиталне сервисе.

"На овај начин, створена је јака и стабилна државна финансијска институција која ће бити у прилици да одговори захтевима и дигитално најзахтевнијих клијената уз очување своје традиционалне базе", саопштила је Банка Поштанска штедионица.

Оцењено је и да тиме банка са јасно артикулисаним државним интересом заокружује процес ове интеграције на задовољство пре свега њених садашњих и будућих клијената, надлежних државних институција и регулатора.

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести