Брнабић и Олчак о иновацијама и развоју

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са извршним директором компаније Филип Морис Интернешнал Јацеком Олчаком о комплементарним визијама економског и општег друштвеног напретка које две стране деле, а које се заснивају на иновацијама, научно-технолошком развоју и пројектима у области биотехнологије, саопштила је Влада Србије.
vlada
Фото: www.srbija.gov.rs

Том приликом Брнабић је истакла да је компанија Филип Морис, као један од највећих извозника, значајан партнер Владе Србије, а да је оно што отвара нове перспективе за сарадњу чињеница да та компанија ради на истраживању и развоју нових научних и технолошких достигнућа у циљу што брже и ефикасније примене концепта смањења штетности у оквиру дуванске индустрије.

Премијерка је у разговору нагласила важност улагања у науку и иновације како би се осигурао значајан економски раст уз одговорно и одрживо пословање.

Како је рекла, успешна сарадња Владе Србије и компаније Филип Морис већ је почела да се конкретизује кроз СтарТећ, програм подршке иновацијама и дигиталној трансформацији који ова компанија финансира.

"Управо тај програм представља пример подршке који приватни сектор може да пружи напорима Владе у процесу дигитализације целокупне привреде", истакла је Брнабић.

Говорећи о резултатима и плановима компаније Филип Морис у области трансформације дуванске индустрије, Олчак је рекао да је опредељеност Владе Србије ка трансформацији заснованој на науци, истраживању и развоју и напредним технолошким решењима, разлог његове посете Србији.

"Верујем да сличне визије и планови могу допринети даљем развоју сарадње, која је изузетно битна имајући у виду опредељеност компанија Филип Морис да своје пословање настави да базира у Србији, као центру региона југоисточне Европе", рекао је Олчак.

Како се наводи у саопштењу, посета Олчака је прва посета једног извршног директора компаније Филип Морис Србији.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести