Брнабић: Од 1. јануара већи неопорезиви део зарада

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић је изјавила данас да ће до краја године донета мера о повећању неопорезивог дела зарада, која ће се примењивати од 1. јануара 2018. године.
ana brnabic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Не можмео још да кажемо колико, пошто сада  завршавамо анализе", рекла је Брнабић новинарима подсетивши да је сада тај износ 11.790 динара.

Бранбић је рекла да ће то растеретити послодавце и да ће се видети да ли ће они више пријављивати раднике, односно какви ће бити ефекти те мере.
Ако ефекти те мере буду добри, биће настављено са мерама за растерећење послодаваца, додала је премијерка.

Она је рекла и да је велика ствар постигнута за 350.000 људи који примају минималац, пошто је договорено повећање минималца за 10 одсто.

Slaviša
08.11.2017 • 15:37
Sa ovom i ovakvom ekonomskom politikom,tj visokim porezom na zarade,nema nam spasa,tapkaćemo u mestu još dugo dugo.Pogledajmo šta su to radili Rumuni,smanjili su poreze na zarade na 20%,i pogledajmo koji ekonomski bum su napravili,zašto to ne može i kod nas.Gospodo draga,Srbija od svog nastanka do danas,imala je samo dva državnika,a to su Car Dušan i Miloš Obrenović,a svi drugi su bili političari,a to je ogromna razlika,jer državnik misli na buduće generacije,a političar misli o sledećim izborima,i zato smo tu gde jesmo!
EUR/RSD 117.5893
Најновије вести