Ђоковић: Војводина све значајнија туристичка регија у Европи

НОВИ САД: Уочи отварања 51. Међународног сајма туризма на Новосадском сајму, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић сусрео се с представницима Удружења „Ја волим Француску“ и еминентних новинских и медијских агенција из Француске - делегацијом новинара који се баве областима туризма, музике и културе, који бораве у тродневној посети Војводини.
ivan djokovic
Фото: vojvodina.gov.rs

Учесници су били фокусирани на промоцију туризма наше покрајине у француским медијима, с циљем повећања обима посете француских туриста Војводини.

Истичући да је ово друга година за редом како француски туристички новинари долазе у Војводину, Ђоковић је рекао да управо то потврђује оно што званични статистички подаци показују, односно да број долазака и остварених ноћења француских туриста у Србији расте у последњих неколико година, те да они радо посећују споменике културе, верске објекте, потом бање, упознају се са гастрономијом, превасходно аутохтоним сортама вина, као и понудом градова у виду „city break“ аранжмана.

Ове чињенице указују да смо на правом путу што се тиче политике Покрајинске владе у домену туризма. Туризам је, по први пут, подигнут на стратешки ниво и један је од три стуба ослонца у развоју наше покрајине и локалних самоуправа. Богатство различитости које произилази из мултикултуралности, мултиетничности и мултиконфесионалности, а што Војводину чини „малом Европом“, јесу велика атракција која привлачи, не само стране медије, који на веродостојан начин преносе европском аудиторијуму са чиме располажемо, рекао је Ђоковић.

Он је додао да је резултат стратешких опредељења и активности које спроводе Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за привреду и туризам чињеница да је Војводина постаје све значајнија туристичка регија на нивоу Европе.

Фото: vojvodina.gov.rs

Удружење „Ја волим Француску“, које је и ове године окупило заинтересоване француске представнике „седме силе“, основано је у циљу јачања интеркултуралног дијалога између Србије и Француске, те представљања наше туристичке понуде француској јавности. Покрајински секретаријат за привреду и туризам је препознао значај рада овог удружења, пруживши подршку њиховом даљем залагању.

Сусрету с француским новинарима присуствовао је и помоћник покрајинског секретара за област туризма, Сергеј Тамаш.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести