ЕР СРБИЈА ОД ДАНАС У ВЛАСНИШТВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ: Ускоро нови авиони и нове дестинације

Мали: Од компаније која је била у банкроту, направили смо лидера који сада лети на четири континента.
1
Фото: Youtube printscreen/ Air Serbia

Министар финансија, Синиша Мали, изјавио је да ће држава Србија данас завршити сву неопходну папирологију и преузети преостали удео у „Ер Србији” од Етихад ервејза.

- „Ер Србија” је највећа авио-компанија у региону. Од компаније која је била у банкроту, направили смо лидера који сада лети на четири континента, у великом броју земаља и постали смо пример на који начин, кроз једну авио-компанију која је успешна, можете даље да допринесете економском развоју ваше земље - рекао је Мали новинарима у Министарству финансија.

Додао је да ће држава посветити пуну пажњу даљем развоју „Ер Србије” и навео да следи набавка великих авиона, отварање нових дестинација.

- Желим да захвалим људима из Етихад ервејза, који су од 2013, наши партнери и сувласници „Ер Србије”. Они из ове компаније излазе због њихових пословних одлука, а на нама је да развијамо нашу компанију - рекао је Мали. - Тачно је да нам је циљ да Ер Србија 2027. године када слави 100 година и када организујемо изложбу EXPO има 100 редовниих и чартер дестинација.

- Ер Србија је једна од најуспешнијих прича коју причамо протеклих година, на понос свих грађана Србије. EXPO је изузетно важан догађај за све нас, догађај који треба да допринесе и даљем расту, развоју наше економије, даљем позиционирању наше земље као лидера у региону - рекао је Мали новинарима у Министарству финансија, Навео је да уз EXPO иде и даља изградња ауто-путева, брзих пруга, даље унапређење рада наше националне авио-компаније.  

- Све то радимо како бисмо подигли квалитет живота грађана Србије и у смислу повећања плата, пензија, али генерално цела инфраструктура нам се развија. Много тога смо урадили у последњих 10 година још је много посла  пред нама, али EXPO је доказ и симбол напретка - рекао је он.

Додао је да је Србија 2012. године била на ивици банкрота као држава, а 2027. дакле 15 година касније биће центар света са највећим догађајем.

Према његовим речима, организација таквог догађаја може да буде на понос свих грађана Србије, а наша земља ће се, рекао је Мали, потрудити да свима буде прави домаћин и искористити прилику да даље унапреди своје економске перформансе.  Ер Србија је од данас у стопостотном власништву Србије, будући да држава Србија данас завршава неопходну папирологију и преузима преостали удео у Ер Србији од Етихад ервејза. 

(Телеграф Бизнис)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести