Источни крак Коридора 10 биће пуштен за саобраћај 9. новембрa

БЕОГРАД: Сви грађевински радови на Источном краку коридора 10 биће готови до 31. октобра, а за саобраћај ће ова деоница бити пуштена 9. новембра, најавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Koridor 10/Fonet/MGSI
Фото: Koridor 10/Fonet/MGSI

Свечаном пуштању за саобраћај ове деонице присуствоваће највиши званичници Србије и Бугарске, рекла је Михајловић новинарима.

У питању је велика ствар за Србију и односе са Бугарском као и за развој наше земље, истакла је Михајловић, додајући да је сада време да се држава посвети изградњи нових атуо-путева и конекција са регионом.

"Србија мора да ради што више да би се развијала убрзано да би људи остајали да живе овде. То је суштина, имајући у виду све што се дешава у југоисточној Европи да се развој учини што бржим", рекла је министарка, која је отворила семинар о социјалној инклузији ромске заједнице.

Михајловић је додала да очекује лепе вести за Србију уочи објављивања нове Дуинг бизнис листе Светске банке.

Како су најавили из Светске банке, нова листа треба да буде објављена данас у 10 сати по локалном времену у САД.

Михајловић је новинарима уочи отварања Семинара о инклузији Рома у Клубу посланика у Београду, рекла да очекује добре вести за нашу земљу и у области у којој ради Министарство гарђевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Министарка је подсетила да је Србија на листи Светске банке до пре неколико година била скоро на зачељу.

"Важно је да стварамо добре услове за пословање, што је важно за привредни развој и целокупну ситуацију у земљи. Очекујемо добре вести и у области којој ради Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре", истакла је Михајловић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести