ДАН ПРЕД ПУТОВАЊЕ ОТКРИЛА да јој је картица БЛОКИРАНА Проверите једну ствар да вам се ово не деси

Ивана је прошле недеље покушала да плати својом картицом рачуне, међутим, картица јој је одбијена. Помислила је да је тренутна грешка, платила кешом и упутила се до једне дрогеријске радње, међутим, на њено чуђење и ту јој је картица била блокирана.
kartica placanje
Фото: pixabay.com

Додатно је била забринута, јер је требало да путује на одмор у иностранству следећег дана.

Знајући да јој није истекла, и да сигурно има новца на рачуну, позвала је банку за објашњење.

Добила је одговор како јој је картица блокирана јер није ажурирала тражене податке.

Наиме, у складу са Законом о спречавању прања новца и финансирању тероризма, који је у нашој земљи ступио на снагу пре три године, банке имају обавезу да утврде ваше податке.

У матичној банци, Ивани су рекли да су јој слали мејл као обавештење и да је то довољно са њихове стране.

Међутим, она сматра да један мејл није довољан у данашње време да се клијент обавести да ће му бити блокирати сав приход.

"Тај мејл ми стиже на једну старију електронску адресу коју не проверавам често. Могли су да ме позову или пошаљу неку врсту опомене. Шта да сам схватила на одмору да су ми средства блокирана?! Нимало завидна ситуација", пожалила се она.

Овако је гласио мејл који је добила од банке (а који је касно увидела):

"Користимо ову прилику да Вас обавестимо да је, у складу са Законом о спречавању прања новца и финансирања тероризма ("Сл. гласник РС", бр. 113/2017), банка у обавези да спроводи периодичну контролу и ажурирање података и документације прикупљене приликом успостављања пословног односа.

У складу са законом, као и Уговором о отварању, вођењу и гашењу рачуна, а имајући у виду тренутну ситуацију у земљи и намеру да, пре свега, заштитимо здравље наших клијената, неопходно је да доставите путем електронске поште на коју Вам је упућен овај допис тражене податке", пишу они.

Од докумената су тражили важећу личну карту и попуњен упутник.

Користимо ову прилику да вас подсетимо да и ви редовно чекирате своју електронску пошту, како не бисте запали у неприлику.

 (Телеграф Бизнис)

 

 

EUR/RSD 117.0389
Најновије вести