Купопродаја некретнина између АД „Петар Драпшин“ и Покрајинске владе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић потписао је данас уговор о купопродаји непокретне имовине између АД „Петар Драпшин“ у стечају и Покрајинске владе, са стечајним управником Предрагом Стојковићем.
d
Фото: Покрајинска влада

Оснивач Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама је Покрајинска влада. Обуке се финансирају из буџета Аутономне покрајине Војводине.

„Ово је био важан посао за АП Војводину, ми смо успели да за нешто више од 50 милиона динара по почетној цени ова имовина постане власништво грађана АП Војводине, коју ће користити Едукативни центар. Главни циљ Покрајинске владе јесте убрзан економски развој а томе, кроз један део својих послова, доприноси и Едукативни центар,“ рекао је председник Мировић.

Он је додао да је Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама забележио изузетне резултате за протекле три године. На годишњем нивоу у њему се обучи преко 2000 полазника.

Циљ Едукативног центра је превенција дугорочне незапослености, стручно усавршавање и помоћ у стицању нових знања и вештина ради лакшег пословања. Обуке су беспалтне за сва незапослена лица са територије АП Војводне која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање. За лица која нису са територије Града Новог Сада смештај је бесплатан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести