Лизинг може донети милијарду евра

БЕОГРАД: Асоцијација лизинг компанија Србије (АЛЦС) представила је Стратегију развоја привреде посредством лизинга који дефинише главне приоритете лизинг индустрије.
evri, pixabay
Фото: pixabay.com

Званичници АЛЦС одењују да би предложене иницијативе требало да доведу до тога да лизинг индустрија финансира српску привреду са једном милијардом евра на годишњем нивоу. Стратегијом развоја привреде посредством лизинга обухваћено је шест иницијатива.

Оне се односе на проширење палете производа која би обухватила оперативни и финансијски лизинг, учешће лизинг индустрије у субвенцијама ИПАРД фондова, финансирање софтвера кроз лизинг, такозвани флит менаџмент концепт, смањење капиталног цензуса и ефикасније процедуре, наведено је у саопштењу.

"Јачање привреде и економска ситуација у држави указују на потребу привредника за даљим инвестирањем у проширење производње и постизање конкурентности на домаћем и иностраном тржишту, а управо је лизинг погодан финансијски инструмент за инвестиције у привреду", објашњава Теодора Миленковић из Асоцијације лизинг компанија Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести