Михајловић: Мисија Коридор 10 је завршена!

БЕОГРАД: Мисија Коридор 10 је завршена, објавила је потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић на свом Инстаграм профилу и најавила да ће источни крак ка Бугарској бити отворен за саобраћај 9. новембра.
Zorana Mihajlovic
Фото: Tanjug

Министарка је објавила фотографију на којој је заједно са радницима на завршеној деоници источног крака Коридора 10.
Објављен је и кратак видео на коме се може видети како су напредовали радови и како је сада када је све завршено. Уз видео иде песма "Земљо моја" („Амбасадори“ и Исмета Крвавац).

У кратком филму је приказан и ноћни обилазак радова на изградњи обилазнице око Димитровграда, када су у јулу 2017. обишли радове на косини Градиње председник Србије Александар Вучић и министарка Михајловић.

Мисија Коридор 10 завршена! Отварање источног крака ка Бугарској, субота, 9. новембра, написала је Михајловић.

Подсећања ради, завршени су сви грађевински радови на једној од најзахтевнијих и најкомплекснијих деоница на источном краку Коридора 10 ка бугарској граници, дугој 22,5 километара.

Пуштањем те деонице од Просека до Црвене Реке, цео аутопут, од Ниша до границе са Бугарском, биће отворен за саобраћај.

На тој деоници у брдско-планинском терену изграђене су галерије као контратег косини 6, тунел Банцарево и техничко-оперативни центар из кога се обавља надзор и управљање тунелом, четири моста, један надпутњак, а избушено је више од 900 шипова укупне дужине скоро 14 километара.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести