Михајловић потписала Меморандум о сарадњи с турском компанијом "Тассјапи"

ИСТАНБУЛ: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас у Истанбулу током турско-српског бизнис форума Меморандум о сарадњи с турском грађевинском компанијом “Тассјапи”.
Potpisan Memorandum o saradnji s turskom kompanijom "Tassjapi"  Foto: Tanjug/video
Фото: Потписан Меморандум о сарадњи с турском компанијом "Тассјапи" Фото: Танјуг/видео

На основу овог меморандума, турска компанија треба да уради техничке и финансијске предлоге неколико инфраструктурних пројеката у Србији. То су рехабилитација регионалних путева Нови Пазар-Тутин и Аљиновићи-Сјеница-Нови Пазар, као и градња обе деонице ауто-пута Београд-Сарајево које се налазе у Србији, од Кузмина до Сремске Раче, и од Пожеге до Котромана, односно границе са БиХ. 

О овим предлозима одлучиваће посебна радна група Владе Србије.

“За Србију је јако значајна изградња ауто-пута од Београда до Сарајева, а овај пројекат је и од великог значаја за читав регион, јер ће он донети само додатну стабилност. Што се нас тиче, ми смо спремни за градњу ауто-пута, како за правац преко Сремске Митровице, тако и за правац преко Пожеге, Ужица и Котромана. Зато сматрам да је овај меморандум с турском компанијом “Тассјапи” још један добар корак у том правцу. Очекујемо да током ове председничке посете Турској разговарамо и о моделима финансирања изградње овог ауто-пута”, изјавила је Михајловић, саопштило је ресорно министарство.

Михајловић је чланица државне делегације коју предводи председник Србије Александар Вучић, а која се од данас налази у дводневној посети Турској. 

Михајловиоћ сутра у Анкари треба да потпише Меморандум о разумевању и сарадњи у активностима истраживања и развоја у областима саобраћаја између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије и Министарства саобраћаја, поморства и комуникација Републике Турске о међународном друмском транспорту путника и терета.

Током ове посете Михајловић ће имати и билатералне састанке с представницима Министарства саобраћаја и комуникација о могућностима сарадње у инфраструктури.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести