На продају центар села Брезна код Горњег Милановца

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Ако којим случајем имате мало новца на рачуну можете за мале паре да купите главни трг у селу Брезна, и то све заједно са Домом културе, поштом и месном заједницом.
brezna
Фото: Youtube Printscreen

Село Брезна, некада једно од већих по броју становника у горњомилановачкој општини, проживљава судбину многих места у Србији која су напуштена и угашена, а на добошу је све што се продати може, наводи агенција РИНА.

Миливоје Филиповић, пре неколико година покушао је да спаси завичај од шверцера и трговаца тако што је купио центар села, како га време гази плаши се да ће битку са годинама изгубити, па је одлучио да ову за њега велику вредност прода неком ко је исто тако као он расположен да је чува.

"Ово је некада био центар живота, у пошту је стизало на стотине писама годишње, а још увек очувани стоје сефови и директорске фотеље. Купио сам ово пре две до три године од тадашње задруге, дом културе, месну заједницу, продавницу, пола поште где имају два стана и око четри хектара обрадиве земље. Не гледам да зарадим на томе, продајем по истој цени, само хоћу да се уверим да ће овај симбил села отићи у праве руке“, каже Миливоје за РИНУ.

"Ово је симбол нашег села, а данас је симбол и судбине српског сељака. Ово је некада био успешан воћарски крај, до пре 10 година овде је било пуно људи, имао си са ким и да попричаш и да попијеш ракију. Тога више нема и остале су нам само напуштене грађевине као споменик да сведоче о том времену", казао је Михајло Николић мештанин села Брезна.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести