Обука за ИТ за незапослене од 13. септембра

Национална служба за запошљавање саопштила је данас да је померен рок за пријављивање незапослених особа за похађање бесплатних специјалистичких обука из области информационо-комуникационих технологија и да је нови термин за почетак обука 13. септембар.
kompjuter
Фото: Tanjug/Pixabay, ilustracija

Сви заинтересовани незапослени, који се налазе на евиденцији НСЗ, за учешће у овом програму могу се пријавити најкасније до 1. септембра ове године, наводи се у саопштењу.

НСЗ на основу Споразума о сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, позива незапослене особе да се пријаве за похађање специјалистичких обука из области информационо-комуникационих технологија.

Обуке за занимања Software Developer, Data Analyst, IT Administrator и AI Practitioner, организоваће компанија „Semos education„ као подршку Глобалној иницијативи за стицање дигиталних вештина компаније “Microsoft” (GSI).

Наведене обуке ће бити реализоване онлајн, док је учешће незапослених лица са евиденције НСЗ, која се пријаве за овај вид стручног усавршавања, потпуно бесплатно. Једини услов за похађање обука је познавање енглеског језика, а пријављивање кандидата ће се обављати преко интернет сајта: gsi.algoritam.org., напомиње се у саопштењу.

Е. Д.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести