Покрајина издваја 270 милиона динара за подршку привреди и туризму

НОВИ САД: Конференција за медије покрајинског секретара за привреду и туризам др Ненада Иванишевића била је посвећена појединостима у вези са четири конкурса ресорног секретаријата за 2021. годину, која су јуче објављена. Укупна вредност ових конкурса, по два у области привреде и туризма, износи 270 милиона динара.
p
Фото: vojvodina.gov.rs

Микро и мала привредна друштва и предузетници у области привреде могу конкурисати за субвенционисање трошкова за набавку машина и опреме односно за набавку софтвера или за стицање нематеријалне имовине, за шта је обезбеђен 41 милион динара, док је 118 милиона динара предвиђено за набавку репроматеријала.

Објављени јавни конкурси у туризму намењени су привредним субјектима за суфинансирање пројеката од значаја за развој туристичког потенцијала АП Војводине, тачније за подизањe нивоа квалитета и капацитета објеката туристичке супраструктуре у вредности од 59 милиона динара, као и за набавку машина и опреме и увођење технолошких иновација у промоцији и пословању угоститељских објеката са укупно 52 милиона динара.

Покрајински секретар Иванишевић истакао је да је замисао Секретаријата била да се конкурси распишу на данашњи дан, на самом почетку марта, како би се што раније у текућој години почело са пласирањем средстава где је то потребно.

Хоћемо да туризам у Војводини дочека спремно нову туристичку сезону, у овом тренутку са домаћим гостима, а надамо се да ћемо ускоро говорити и о повећаном броју страних гостију. Важна чињеница за све који желе да учествују на конкурсима Секретаријата, од данас, па у наредних шест месеци, јесте да нису у могућности да смањују број запослених за више од десет одсто. Желимо да сваки динар који улажемо у наше конкурсе пре свега допринесе очувању радних места, у нади да ће доћи и до повећања броја запослених, до куповине нових машина, али и нове опреме, рекао је Иванишевић.

Он је додао да свако ко је заинтересован и ко жели да учествује, може претходно да се информише на сајту Секретаријата, у текстовима правилника који су објављени уз поменуте јавне конкурсе, као и путем бесплатног телефонског позива.

Секретар Иванишевић је рекао да ће се успешност новообјављених конкурса мерити бројем сачуваних и отворених радних места, као и осавремењавањем процеса, машина и неопходне опреме у привредним и туристичким делатностима.

Рок за подношење пријава је 16. март.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести