Послодавци и синдикати да иницирају измене закона

БЕОГРАД: Влада, послодавци и синдикати треба још боље да сарадују и имају јаче партнерске односе, поручила је данас потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић на скупштини Уније послодаваца Србије која је обележила 25 година рада и позвала и послодавце и синдикате да буду активнији у покретању иницијатива за измену закона.
biznis
Фото: pixabay.com

Председник УПС-а Милош Ненезић је поводом јубилеја доделио захвалницу министарки Михајловић као признање за побољшање привредног амбијента у Србији.

"Влада, послодавци и синдикати треба да имају још јаче односе, јер од тога зависи основна тема данашње конференција - ''Конкурентност и запошљавање у циљу ефикасности употребе људских ресурса и спречавања њиховог одласка у иностранство'', а то је како да задржимо људе да остану у Србији", поручила је Михајловић.

Како је рекла, задатак Владе Србије је да створи услове за добро пословање, не да се бави бизнисом и управо ради на стварању бољих услова за привреду, што је потврдила Дуинг бизнис листа Светске банке.

"Морамо да поправимо нашу позицију у области оснивања предузећа, као и у добијању кредита. Кад је реч о издавању грађевинских дозвола и локацијских услова, ту смо на деветом месту у свету. Србија треба да има достојене услове и на томе радимо", рекла је Михајловић.

Она је навела да је Србија раније била на зачељу сваке колоне и међу последњима на свакој листи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести