Поступак против пет фирми због повреде конкуренције

БЕОГРАД:  Комисија за заштиту конкуренције (КЗК) покренула је поступак против пет фирми из три града због основане претпоставке да су извршиле повреду конкуренције договарањем заједничке понуде у поступку јавне набавке код наручиоца Министарства заштите животне средине, саопштено је данас.
Komisija za zaštitu konkurencije Foto: Komisija za zaštitu konkurencije
Фото: Комисија за заштиту конкуренције Фото: Комисија за заштиту конкуренције

КЗК је навела да је поступак покренут против књажевачке фирме "Митецо", београдских "Џунириска", "Модекола" и "Брем групе", као и фирме "Кемис" из Ваљева.

"Истовремено са покретањем поступка, овлашћена службена лица КЗК, извршила су ненајављени увиђај на пет локација и прикупила релевантну документацију за утврђивање чињеница у овом поступку", саопштила је Комисија.Комисија је уочила да се код Министарства у две набавке појавила по једна понуда групе понуђача и да су је чиниле ове четири фирме и посумњала да је томе претходио договор да се одустане од међусобног такмичења.

Поступак против ових фирми покренут је по основу забране рестриктивних споразума чији је циљ или последица значајно ограничавање, нарушавање или спречавање конкуренције.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести