Комисија за заштиту конкуренције покренула поступак против СББ 

БЕОГРАД: Комисија за заштиту конкуренције покренула је данас поступак испитивања повреде конкуренције по службеној дужности против друштва Сербиа Броадбанд - Српске кабловске мреже СББ д.о.о. из Београда.
sbb
Фото: Dnevnik.rs

Комисија је у саопштењу навела да ће у току поступка испитати да ли је наведено друштво, као доминатан кабловски оператер, успоставило неправично високе цене и тиме злоупотребило доминанатан положај.

Како је Комисија је 23. марта прошле године условно одобрила концентрацију СББ и И.ком-а, поставила је и услове које СББ мора да испуњава у наредне две године. 

Један од услова је и да ова компанија, како је саопштено, у року од 15 дана од дана промене малопродајне цене основног пакета услуге медијских садржаја, Комисији за заштиту конкуренције достави извештај који ће садржати податке о промени малопродајне цене основног пакета услуге дистрибуције медијских садржаја, уз образложење узрока промене цене.

Како је СББ лане у децембру донео одлуку да цене својих пакета повећа за по 100 динара, Комисија је одлучила да изврши анализу услова конкуренције на тржишту дистрибуције медијских садржаја, а све у циљу утврђивања оправданости повећања цене услуге СББ.

Комисија наводи да се писменим путем обратила СББ-у са захтевом да јасно и прецизно документује узроке предметног повећања цене својих услуга.

Како друштво СББ није пружило довољно доказа о трошковној оправданости висине накнаде за месечно одржавање кабловског дистрибуционог система и праћење кабловске телевизије у износу од 1.395,00 динара, Комисија покренула поступак како би утврдила да ли је цена за предметну услугу утврђена у износу који је неправично висок, што може водити експлоатацији корисника ове услуге, кроз наметања неправичне продајне цене, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести