Приходи Алибабе надмашили очекивања, акције полетеле

ПЕКИНГ: Кинески див у електронској трговини, Алибаба, пријавио је 40-процентно повећање кварталних прихода, што је боље од очекиваног и резултат је снажног раста е-трговине и рачунарства у облаку.
a
Фото: EPA/EFE ALEKSANDAR PLAVEVSKI

Приходи компаније порасли су на 119,02 милијарде јуана (16,91 милијарди долара) у другом кварталу завршеном 30. септембра, у односу на 85,15 милијарди јуана из истог периода прошле године, преноси агенција Ројтерс.

Аналитичари су очекивали приходе од 116,8 милијарди јуана, према подацима ИБЕС-а које је објавио Рефинитив.

Нето добитак компаније који припада обичним акционарима порастао је на 72,54 милијарде јуана са прошлогодишњих 20,03 милијарде јуана, захваљујући једнократном добитку везаном за удео Алибабе у компанији Ант фајненшел.

Акције Алибабе, листиране на Њујоршкој берзи, порасле су за више од два одсто на 180,25 долара уочи почетка званичног трговања.

Кинеска компанија првенствено зарађује од продаје услуга рекламирања и промоције трећим трговцима који своје производе нуде на Алибабиним сајтовима за е-трговину, као што су Таобао и Тмал.

Продаја у Алибабином сектору е-трговине порасла је за око 40 одсто на 101,22 милијарде јуана, док је пословање рачунарства у облаку остварило скок прихода од 64 одсто на 9,29 милијарди јуана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести