Ролетне из Зрењанина за европско и руско тржиште

Амбасадор Краљевине Белгије у Србији Лео д’Аес и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић свечано су отворили погон белгијске компаније „T4B – Talent for Blinds“ у производној хали предузећа „Алпин“, на самом улазу у индустријску зону „Југоисток–Ечка“.
Kompanija iz Belgije otvorila pogon u Banatu  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Компанија из Белгије отворила погон у Банату  Фото: Дневник.рс

Истог дана, градоначелник Јањић је с представницима те компаније потписао протокол о сарадњи, пошто белгијски инвеститор планира да касније изгради сопствену производну халу.

Компанија Т4Б је члан белгијске породичне компаније „Копахом” и бави се производњом ролетни и декорације за прозоре. Белгијанци су нагласили да планирају да у будућности буду важан послодавац у том делу Баната.

„Када смо размишљали о улагању, било нам јасно да је Зрењанин најбоља опција за инвестирање међу бројним градовима у региону“, казао је директор Т4Б Рул Елфринг. „Почетак рада компаније није лак, али захваљујући великој помоћи локалне администрације. он нам је олакшан.“

До 2020. године у плану је запошљавање од 180 до 200 радника

Како је речено, у простору од 1.200 квадратних метара и на две производне линије, тренутно је запослено педесет људи, а у плану је изградња потпуно новог погона, уз проширење производње и повећање броја запослених.

„До 2020. године у плану је запошљавање од 180 до 200 радника, а укупна вредност инвестиције износиће око 3,5 милиона евра“, напоменуо је Елфринг, додајући да су производи намењени за пласман на западноевропско и руско тржиште.


Дан Белгије

Након отварања погона и потписивања уговора, у Градској башти је одржан „Дан Белгије”. Обраћајући се присутнима, амбасадор Д’Аес се захвалио градоначелнику и његовим сарадницима на добродошлици.„Веома сам поносан на то што сам присуствовао отварању погона велике белгијске компаније“, рекао је амбасадор.“ То је добар пример партнерства наших двеју земаља. Нека то буде почетак успешне сарадње која ће донети просперитет и напредак и локалној заједници.“


Скупштина града Зрењанина је, иначе, на последној седници, пре само неколико дана, донела одлуку о додели тој компанији 5.000 квадратних метара грађевинског земљишта у индустријској зони без накнаде, и то за изградњу нових производних погона, а коначну одлуку о томе донеће Влада Србије.

„Велико је задовољство бити домаћин амбасадору Белгије и привредницима из те земље, а посебно ме радује што је отворен још један погон у Зрењанину и што ће у наредном периоду 180 Зрењанинаца добити посао у тој фабрици“, нагласио је градоначелник Чедомир Јањић, оцењујући то као добру потврду тезе да је Зрењанин добро место за инвестирање.“ То је оно што власт у Зрењанину ради: испуњава обећања. Обећали смо суграђанима улагања у инфраструктуру, али смо обећали и да ћемо их запослити, и на томе интензивно радимо. Само прошле године отворили смо више од 3.000 радних места у нашем граду, а ове године имамо уговорено запошљавање више од 1.500 наших суграђана у новим погонима, и то ће се сигурно десити.“

Он је рекао да му је драго што прва белгијска компанија долази у тај град, додајући да је сигуран у то да ће та фабрика, као и амбасадор Белгије, бити најбољи промотери добрих услова које Зрењанин нуди инвеститорима.

        Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести