Сви који су добили 5.000 могу да се пријаве за још 10.000 динара

БЕОГРАД: Свих 100.000 грађана који су почетком године остварили своје право и добили ваучере у вредности од 5.000 дианра имаће прилику да се поново пријаве и добију додатних 10.000 динара како би били равноправни са оних 200.000 суграђана који ће од државе, како је данас најавио председник Србије Александар Вучић добити 15.000. за летовање у Србији.
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić  Foto: Tanjug/ D. Kujundžić
Фото: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић  Фото: Танјуг/ Д. Кујунџић

То је изјавила министар трговине туризма и телекомуникација Тајана Матић која је гостујући на ТВ Пинк појаснила да ће и 200.000 грађана имати право на ваучере за летовање у Србији у износу од 15.000 динара.

То су, како је рекла, пре свега пензионери, незапослени, студенти, инвалиди, ратни војни и цивилни, као и запослени који остварују накнаде које нису више од 70.000.

Право имају и они који остварују право на туђу негу и помоћ, социјалну заштиту, ту су и они који имају регистована пољопривредна газдинства, рекла је Матић и нагласила да овога пута грађани од државе добијају за летовање 15.000 динара.

Поновила је да се додатних 100.000 ваучера односи на оне грађане који су добили и подигли 5.000. да се не би осећали оштећено.

"Ако желе и они од понедељка могу да се пријаве и да остваре додатну разлику и добију још 10.000 динара разлике", рекла је она и додала да је принцип потпуно исти као и када су конкурисали до сада.

Подсетила је да за 10 дана у јануару подигнуто 100.000 ваучера.

Као што је председнк Вучић обећао и Министарство финансија је показало да држава мисли на своје грађане, а ваучери долазе управо у сезони када сви размишљамо где бисмо могли да провредемо одмор, рекла је министар.

Нагласила је да је наша туристичка сезона сјајна, као и прошла, да смо остварили највећи девизни приход у историји српског туризма, те да ове године очекујемо још већи.

"Остварили смо преко 5,5 милиона ноћења до сада, у Србиј имамо пораст од 140 одсто страних туриста. Србија јако популанрна дестинација и ваучери су више него потребни, и наши грађани ће имати прилике да посете најпопуларније дестинације Врњачка Бања, Соко Баја, Копаоник и Златибор", рекла је она.

Нагласила је да грађани захтеве за ваучере могу подносити од понедељка у свим пословницама поште.

Очекујемо огроман одзив, обарамо рекорде сваке године, навела је Матић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести