Табаковић: Имамо више од 37 тона резерви злата - све је у земљи

БЕОГРАД: Србија има више од 37 тона резерви злата и све злато је повучено у нашу земљу, изјавила је гувернерка Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић.
zlatne poluge zlato
Фото: pixabay.com

Имамо пун трезор злата и намеравамо да наставимо да га купујемо, рекла је Табаковићева за Пинк.

Каже да је пре неколико месеци председник Србије Александар Вучић након састанка са представницима ММФ-а, када је изашао из сале, питао да ли су резерве злата Србије "напољу" и да мисли да би то злато требало да се налази у Србији.

Рекла сам да јесте у иностранству, у Берну у Швајцарској и да је само једна тона остала у Лондону још из ''оног времена''. Вучић ми рекао да мисли да би то требало да буде овде у Србији, уз опаску - не знаш шта се у свету дешава, навела је Табаковићева.

Каже да је одмах, у року од два месеца, организовала пребацивање свих резерви злата у Србију.

И све злато државе Србије је у трезорима НБС, преко 37 тона, нагласила је она.

Када је реч о предлогу буџета за 2022. годину, о којем народни посланици данас започињу расправу у Скупштини Србије, Табаковићева је рекла да је буџет опрезно направљен, то јест да је реално планиран.

И даћу пуну подршку развојном буџету, који предвиђа реализацију инфраструктурних пројеката и улагање у размењиве секторе и све што доприноси развоју Србије, али тако да се не заборави социјална компонента и одрживост буџета. Све што радимо радимо са људима и за људе, нагласила је Табаковићева.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести