У марту почињу радови на путу Прељина-Пожега Коридора 11

ЛУЧАНИ: Почетак радова на Коридору 11 на деоници Прељина - Пожега најављени су за март ове године, а тај део будућег аутопута радиће кинески инвеститор, чији су представници  посетили општину Лучани како би извршили припремне радње за подизање кампова у којима ће боравити њихови радници у наредне три године.
koridor 11
Фото: Tanjug

С кинеским извођачем радова смо на данашњем састанку постигли договор о предаји пројектне документације и подношењу захтева за добијање привремене дозволе за подизање три кампа, изјавио је у понедељак председник општине Лучани Миливоје Доловић након састанка с кинеским инвеститорима, преноси Глас западне Србије.

Он је прецизирао да ће један камп бити постављен у Крстачком пољу, други у Марковици, док је трећи планиран да буде подигнут у Ртарима.

Према његовим речима, састанку су присуствовали директори локалних јавних предузећа и представници електропривреде који ће у наредном периоду обезбедити техничке услове по којима ће кинески извођач радова моћи да се прикључи пре свега на електричну енергију, водоводну и канализациону мрежу, а урадиће се и приступни путеви до самих кампова.

Обавеза локалне самоуправе је да у сарадњи с Путевима Србије изврши привремену експропријацију земљишта, имајући у виду да су питању приватне парцеле, а њихова изградња почеће крајем фебруара месеца, рекао је Доловић.

Доловић је додао да је планом генералне регулације општине Лучани у Крстачком пољу поред саме приступне петље на аутопут предвиђена изградња нове индустријске зоне, на простору од 30 хектара, као и да ће се одређеним одлукама унутар општине прописати начин односно могућност давања тог земљишта потенцијалним инвеститорима.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести