У новој фабрици Мадерсон радиће преко 1.000 људи

ПОЖАРЕВАЦ: Председник Александар Вучић изјавио је данас у Пожаревцу, на свечаном отварању фабрике компаније Мадерсон, треће у Србији, да ће у њој бити запослено више од 1.000 људи, као и да очекује долазак у Пожаревац и других страних инвеститора, али и компанија које сарађују са Мадерсоном.
1
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Вучић је рекао да је Пожаревац увек кроз историју био средиште важних догађаја и да је због производње и трговине привлачио људе у Браничево.

Председник је истакао да су ту увек живели вредни и добри домаћини.

Каже да је, ипак, током 1990-тих и 2000-тих изгубљено све што је стечено после Другог светског рата и да је једно од главних обећања које је дао било да се отвори нека фабрка у Пожаревцу.

"Борили смо се неколико година и није нам полазило за руком", рекао је Вучић и додао да је захвалн Мадерсону што су изабрали баш Пожаревац за нову фабрику, поред Смедерева и Ћуприје где већ имају фабрке.

Вучић је казао да ће држава помоћи Мадерсон са 4,2 милина евра субвенција у Пожаревцу и подсетио да су се по уговору обавезали да ће запослити више од 900 људи.

То ће побољшати живот у Пожаревцу и Браничевском округу, додао је Вучић и изразио наду да ћемо успети да вратимо све људе који су из тог краја отишли у иностранство.

"Ако постоји један крај у Србији који је највише напуштан, управо је то Браничевски округ, јер људи нису могли да нађу посао", додао је Вучић.

Он је рекао да већ неколико стотина људи ради у новој фабрици у Пожаревцу или су ту на обуци.

Истакао је да је власник Мадерсона Вивек Чанд Сигал основао компанију са својом мајком, због чега се и зове Мадерсон, 1975. године са 14 долара капитала, док данас има приход од осам милијарди долара годишње.

Вучић је рекао да та компанија има 168.000 запослених и 300 фабрика и да је интересантно да ниједна фабрика коју су отварали није затворена.

Председник је навео да више од 3.000 људи ради у фабрици у Смедевеу, 286 у Ћуприји, али да ће ту бити повећан број запослених до 400 и 500, као и да ће у Пожаревцу посао добити више од 1.000 људи.

То ће донети не само финансијску инекцију за грађане Пожаревца већ и за град, рекао је Вучић и додао да је компанија направила добар потез што је потрошила на уређивање индустријске зоне 1,2 милиона евра и створила најбоље услове.

"Данас смо разговарали и о пријатељским и другим компанијама са којима сарађује Модерсон. Радује нас то што се бавимо фабрикама док се цео свет бави више ратовима и преживаљавањем током предстојеће зиме", навео је председник.

Вучић је рекао да ће у Пожаревцу бити урађен нови затворени базен и реконструисана општа болница.

Такође, да ће бити решен проблем водоснабадевања и оптадних вода, додао је он.

Председник је истакао да је важно да се привалче нови инвеститори како би се вратили људи из иностранства и да треба да виде да је у Србији лепо живети, као и да се промени оно да је "туђе грожђе слађе".

Наша молба је да људи размисле о повратку у Србију и помогну својој земљи да још чвршће стане на ноге, поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести