Уручени уговори о субвенцијама за запошљавање у Војводини

Нови Сад: У Покрајинској влади су данас додељени уговори корисницима средстава по јавним конкурсима за област запошљавања – за самозапошљавање, запошљавање незапослених лица и за спровођење јавних радова, које је за текућу годину расписао Покрајински секретаријат за привреду и туризам.
e
Фото: pokrajinska vlada

Три јавна конкурса у области запошљавања у потпуности су усаглашена са мерама које за ове области предвиђа Национална служба за запошљавање.

На основу наведених конкурса, Секретаријат је определио укупно 42 милиона динара за запошљавање и радно ангажовање укупно 182 лица.

Уговоре је корисницима свечано уручио покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић. Он је истакао да је концепт Секретаријата, који је подржала Покрајинска влада, управо ефикасан начин за очување радних места и отварање нових, као и план да се оснивају нова предузећа и да се спровођењем јавних радова на локалном нивоу утиче на јачање колективне свести о друштвеној одговорности.

,,Данашња додела је реализација идеје да се презентујете ви, који сте испунили све услове. Захваљујем и Националној служби, која је примала захтеве, обрађивала их и помогла нам да дођемо до овог исхода. Кључно је заједништво, јер смо у потпуности на истом задатку у спровођењу Националне стратегије запошљавања, коју је усвојила Влада Републике Србије, и пратимо мере које спроводи НСЗ на покрајинском нивоу. Свако радно место нам је важно и за свако радно место ћемо се борити“, рекао је секретар Иванишевић, истакавши да ће лично до краја године обићи све кориснике који су добили средства како би се уверио у њихов наменски утрошак.

Секретаријат је на конкурсу за доделу субвенција послодавцима за запошљавање незапослених лица, који је вредан 22 милиона динара, ставио посебан акценат на услов да послодавац три месеца пре подношења захтева није смањивао број запослених на неодређено време. Додељена је 61 субвенција, за запошљавање укупно 88 лица.

На конкурсу за самозапошљање додељено је 60 субвенција, а право подношења захтева остварила су незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање која су завршила обуку из предузетништва по плану и програму НСЗ или друге одговарајуће организације.

Напослетку, у оквиру конкурса за спровођење јавних радова на територији Војводине, за цивилни сектор, обезбеђено је пет милиона динара, а средства су намењена социјалним и хуманитарним делатностима и за одржавање јавне инфраструктуре. Субвенционисан је 21 пројекат и радно су ангажована 34 незапослена лица.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести